Konfektes Serenāde vārāmais katls

18.11.2021

Serenādes vārāmais katls 40 gadu garumā vārījis vienu tonnu konfekšu masas dienā.

Šajā katlā kopā ar cukuru tika likti ābolu un aprikožu biezeņi. Kad konsistence bija pietiekami sabiezējusi, masai klāt pievienoja grauzdētus, drupinātus riekstus līdz tika iegūta bieza, vijīga struktūra.
Visa procesa laikā vārīšanās temperatūra bijusi 120 grādi.

Konfektes Serenāde pirmsākumi meklējami 1937. gadā. Padomju Savienībā pēc idejas viss piederēja visiem, tādēļ starp fabrikām bija jādalās ar receptēm. Šī ir vienīgā “Laimas” konfekte, kuras recepti padomju laikos izdevās nosargāt un neizpaust citām Padomju Savienības saldumu ražotnēm.

Leģenda vēsta, ka jauns un īpaši talantīgs saldumu meistars bijis iemīlējies kādā meitenē. Viņš nevis vienkārši bildinājis savu izredzēto, bet gan kā saldāko mīlestības apliecinājumu, radījis jaunu konfekti un uzdāvinājis savai sirds mīļotajai. Konfekte tika nosaukta par Serenādi.

Atpakaļ